HTML

Néhány liter zöld festék

2012.09.04. 22:02 Szentgyörgyi Kata

Füreden sétálgatva gyűjtögettük az inspirációkat. Azt szerettük volna, ha a mi házunk is úgy néz ki kívülről, mint egy balatoni nyaraló. Egy szép balatoni nyaraló. Azt akartuk, hogy legyen hangulata, és valami, ami markánssá teszi a megjelenését. A megoldást néhány liter sötétzöld festék adta. Szürkészöld.

A külső ablakkeretek, az oszlopok, a zsalugáterek, a tornác, a széldeszkák, de még a pinceajtó is át lett festve. Ez van, ha szabad kezet kapok! Új színt kapott a ház is, kicsit más tónust, mint amilyen volt. Feltűnt? A tetőtér deszkázata pedig tavasszal lesz átfestve a vakolat színével megegyező árnyalatúra. Már csak a burjánzó növényzet, a futórózsa, lonc és lilaakác hiányzik. Meg egy csomó orgona.

Mit szóltok?

ablakok1.jpg

ablakok3.jpg

ablakok2.jpg

bejárat.jpg

tornác.jpg

ablak_belülrl.jpg

11 komment

Címkék: ház felújítás festés

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr54743757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalor 2012.09.05. 08:06:31

meg pár tőke szőlő! klassz szinek!

b79andi 2012.09.05. 14:12:19

Mi láttuk ;) és olyan nagyon más lett, hogy a család többi része simán tovább ment, pedig ott kellett lekanyarodni, csak nem ismertek rá a házra. :))) Nekem, nagyon tetszik!!!

judit.kristo 2012.09.05. 14:46:48

Még mindig csak ugyanazt tudom mondani, hogy gyönyörű ez a zöld! Ugyanaz a szín, amit az asztalhoz használtál?
Valamit nem értek: Hogyan tudod pikk-pakk lecsiszolni, lefesteni a ház összes nyílászáróját, zsalugáterét, egyéb fa részeit, miközben ez egy festőbrigádnak is napokba (vagy inkább hetekbe) telik? Ilyenkor nem eszel, nem alszol, a család is csak távolról figyel? Egyébként meg, amíg lemegy a mosás, kifested a gyerekszobát? Hmmm...

Szentgyörgyi Kata 2012.09.05. 15:25:19

@judit.kristo: A külső festést két hétig csinálta három szakember! Én még mindig csak pingálgatnám.....a vakolta felfestése meg eszembe sem jutna. Csak a tervezés volt itt az én reszortom.

Kalor 2012.09.06. 09:06:59

jaj, meg akartam kerdezni az ablakokrol. ezek meg a regi ablakok, igaz, es maradnak is? jo allapotban vannak, vagy fel lettek ujitva? lehet ezeket olyan allapotba hozni, hgoy ne legyenek nagyon huzatosak?

Szentgyörgyi Kata 2012.09.06. 09:53:24

Judit, elfelejtettem mondani, hogy ez a zöld nem ugyanaz a zöld. Míg az asztal egy harsogó, élénk sötétzöld, addig a kinti zöld inkább fád, tompa, kicsit kékesszürkébe hajló zöld árnyalat.
Kalor, Az ablakok az eredetiek, még a tetőtérbeépítés idején lettek felújítva. Mi ősszel átnézetjük egy asztalossal, de szerintem sehol sincs elvetemedve, a szigetelést pedig ilyen ablakoknál nagyon könnyen meg lehet oldani ezzel a módszerrel:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u1nDDaAeC30
A Magyar energiabrigád honlapján azt hiszem fent van, honnan lehet ilyen gépet bérelni.

dokineni 2012.09.06. 13:13:58

Szia Kata, sokkal, de sokkal szebb zölden, mint barnán volt, szép árnyalat!
Így tovább, tetszik az új tapéta, kíváncsi vagyok a kész konyhádra és a fürdőszobára is:)
a gyerekszobáról nem is beszélve:)

Gzizi 2012.09.07. 13:45:49

Szia Kata!
Nagyon tetszik így a házatok. Gratulálok hozzá és élvezzétek. Szeretnélek megkérni, hogy írd meg, milyen festéket használtatok, milyen zöldet és melyik márkát.Mi is vettünk egy kis takaros házat ami felújításra szorul és ötletet kaptam tőled. Előre is köszi.

Szentgyörgyi Kata 2012.09.08. 10:59:25

@Gzizi: tikkurila Everal festékkel festettük, M445 Színkóddal. Ezt a típusú festéket nem szerették a festőink, nehezen kenhető, nehéz volt vele dolgozni. Gyorsan kellett választani, de lehet, hogy ha több időm van átgondolni, akkor valamilyen olaj alapú festéket választanék, amit beszív a fa, és úgy tartósabb is lesz. Ha a festés mellett döntesz, akkor tudnod kell, hogy nagyjából 4 évente újra kell festeni, mert a tartós napfényt egyik festék sem bírja sokáig.
süti beállítások módosítása