HTML

Kerti bútor mint dizájn cucc?

2012.08.28. 20:17 Szentgyörgyi Kata

Az étkezőbe való szék kényes kérdés, mert több szempontnak is meg kell felelnie. Legyen kényelmes, hogy szívesen ücsörögjünk benne vacsora után is. Legyen jól tisztítható, mert lakik velünk két kismalac. Legyen szép. Mutasson jól az asztalnál és töltse ki jól a rendelkezésre álló teret

Továbbá, az is igény volt, hogy a tündibündi stílust elkerülve, legyen valamilyen ütős, szokatlan, modern designer darab, a virágos tapéta és a régies asztal ellenpontjaként. Sokáig nézegettük a neves dizájnerek tervezte darabokat, mert azt gondoltuk, egy ilyen szék adja majd meg azt az érzést, amit keresünk.

Nézegettünk székeket a Magis Design-tól:

szék001.jpgszék3.jpgszék01.jpg

Találtam egy nagyon ígéretes tervezőtől, Lukas Dahléntől is egy különleges és figyelemfelkeltő darabot:

szék_lukasdahlén.jpg

Csodaszépek, ugye? Arcpirítóan drágák is. Úgy voltunk vele, hogy talán, majd valamelyiket idővel beszerezzük.

De közben eljutottunk az Ikeába. A jó öreg Ikea! Ki gondolta volna, hogy az áhított dizájn széket ott találjuk meg?

Eredetileg átmeneti időre kerestünk íróasztal mellé fotelt. Tök véletlenül, a pénztáraknál akadt meg a szemünk ezen a kerti széken:

ikea_kerti_szék.jpg

12. 990 Forintért vesztegették. Vettünk egyet, hazavittük és letettük az előtérben a tapéta elé. Kurva jól nézett ki. Tudtuk, hogy ilyen kell még!

Visszamentünk néhány nap múlva, addigra már csak pár darab várakozott a pénztárnál arra, hogy valaki szemet vessen rájuk. Le is árazták, csak vigyék már el. 4 990 kemény magyar forintért vettük meg végül darabját!

Kit érdekel, hogy kerti szék? Hol van az leírva, hogy mindent csak az előre kitalált funkciója szerint használhatunk? Kényelmes, szinte hintaszék érzete van, jól tisztítható, kibírja a kismalacok kitartó támadásait és még úgy is néz ki, mintha menő dizájn bútor lenne. Ez az amire vágytunk!

Így már mindjárt más lett az étkezőnk, ugye? ( az előző képanyagot róla megtalálhatjátok itt)

És még nincs vége.......

ikeaszék3.jpg

ikeaszék1.jpg

ikeaszék4.jpg

Fotó: Balogh Orsi

10 komment

Címkék: design ikea ötlet lakberendezés étkező

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr324729061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zülejha 2012.08.28. 23:14:48

Hát ez nagyon mókás. Pont a napokban szerettem volna a véleményedet kikérni, hogy szerinted egy, a régi kicsiház stílusához hasonlítgató "fehér" nappaliba, (ami ráadásul nem túl nagy)milyen székek illenének az étkező asztalhoz? (mosolyogni fogsz, de az étk. asztal ugyanaz, mint ami Nálatok volt.. :) )
(lehet, hogy épp ezek miatt találtam annó Rád? :) )
Szóval semmikép nem gondolkodtam az "egyértelmű" megoldásokon. Amit én nagyon-nagyon szeretek, az az, amikor egy viszonylag rendezett térben a székek teljes "összevisszaságban" (minden darab más: színben, formában, stílusban, de mégis "összetartoznak")uralják a helyiséget. Aztán sajna rá kellett jönnöm, hogy ez leginkább a nagy terekben tud igazán jól érvényesülni.
S most épp ott tartok, hogy találtam az Ikeában (hát hol máshol? :) ) egy kültérre szánt széket ( :DDDD ), ami, ha minden igaz 4 színben választható s nem elhanyagolható tényezőként egymásba rakható ha épp nincsenek vendégek..).Szerinted ez így együtt tudna élni a környezetével, vagy inkább maradjon vm "sablon" fehér szék, s annak a textiljével próbáljak játszani?
(egyébként Nálatok most maradtak ezek a székek tiszta fehérek, vagy játszottál(=befestetted) a textilrészével?)

Szentgyörgyi Kata 2012.08.28. 23:37:25

@zülejha: Ha különbözőek a színek, akkor a formának ugyanannak kell lennie, ha nem akarsz szedett-vedett hatást. Nem tudom, hogy mi lenne jó hozzád, nem láttam a laksást :-)))
Az én székem műanyag, nincs benne textil rész és nem is akarom átfesteni.
így jó :-)

zülejha 2012.08.28. 23:44:34

@Szentgyörgyi Kata: köszi, a forma most úgy néz ki, ugyanaz lenne, csak különböző színekben. ok-ok, tudom, hogy helyszínfüggő, csak kíváncsi voltam, hogy a Te szépérzéked mit tanácsolna. :)))))
A szék ülő felülete, és támlája a kép alapján úgy tűnt hogy vm erősebb textil. :) Tévedtem.
Tényleg szép így, nem azért kérdeztem, csak azt hittem, hogy az "És még nincs vége......." arra utal, hogy "megbuheráltad". :D

Szentgyörgyi Kata 2012.08.28. 23:50:45

@zülejha: Persze, hogy nincs vége, kell még az í-re a pont, legalábbis nekem. :-) Most nem buheráltam, kivételesen.

sakalk · http://kislakas.blog.hu/ 2012.08.29. 11:41:40

Nagyon jó választás. Félelmetes, hogy néha a véletlenek oldják meg a helyzeteket. Véletlen?:)

stefedo · www.teglasedit.com 2012.08.31. 12:12:27

azért a panton szék szebb lett volna, persze csak szerintem :)

Szentgyörgyi Kata 2012.09.01. 08:46:36

Hááát. Nekem a Panton szék kissé elcsépeltnek tűnt volna. És ami a legfőbb ellenérvem: nem jött volna ki darabja 4990 Ft-ból :-P

Wanita2 2013.02.23. 17:25:52

Szépek. Nekem a szék látán egy diy megoldás jutott eszembe. Lehetne ilyent késziteni pvc csővek és keményebb drótok segitségével. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire lenne teherbiró, hogy egyáltalán rá lehetne-e ülni.

Szentgyörgyi Kata 2013.02.23. 23:37:15

@Wanita2: szerinted nem lenne kényelmetlen dróton ülni? :-)De amúgy, nem rossz ötlet. :-)

Wanita2 2013.03.01. 23:19:56

De igen,de lehetne szék párnát késziteni hozá, azt is designosra. Te ügyes vagy és megoldanád.
süti beállítások módosítása