HTML

Megint kezdődik

2012.08.14. 10:00 Szentgyörgyi Kata

Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba belelépni, de én valahogy mégis belelépek, és újra meg újra, egy felújítás kezdetén találom magam. Ez persze, nem panasz.

Egészen perverz módon szeretem a felújításokat. Ez a mostani pedig különösen izgalmasnak ígérkezik. A ház, amiben élni fogunk, egy gyönyörű sváb parasztház, melyet kedvesem, és akkori felesége újított fel a két kezével, tíz évvel ezelőtt. Úgy alakult a ház története, hogy a felújítás végére, már csak a feleség költözött be a házba, ő is átmenetileg, amíg a ház vevőre nem talál. Végül az áhított vevő sosem jött el, talán azért, mert ez a ház rám várt. Ránk.

Amikor először láttam, csak a szomorúságát és elhagyatottságát éreztem, és ezért meg is ijedtem a háztól. Apránként kezdtem benne látni azt, hogy ez a ház csak arra vár, hogy valaki életet leheljen bele és végre a magáénak érezze. Megnéztük párszor, és eldöntöttük: ez a ház tökéletes arra, hogy itt kezdjük el a közös életünket. Az én Kicsi Házam sem maradt gazda nélkül, ott már a volt feleség érzi otthon magát, s alakítgatja lassan a saját ízléséhez.

Mi pedig elkezdjük a munkát a Nagy Házban. Mivel az alapok tökéletesek, és mindenből a legjobb minőségűek, így a felújítás nehezebb és kevésbé örömteli részét megússzuk.Hátra van tehát a térformálás, a színek, hangulatok és a berendezés kialakítása. Így persze, van kötöttség is, a fal és padlóburkolatok, szobakialakítások maradnak. Lesz dolgunk így is elég. Sok-sok, örömteli munka, izgalmas projekt és ötlet, nekünk és nektek.

hall_kezdet.jpg

A hall, amiből a szobák nyílnak

nappalietkezo_kezdet.jpg

a nappaliból az étkező

nappali_kezdet.jpg

a nappali

nappali2_kezdet.jpg

ablakok a nappaliban

konyha_kezdet.jpg

a konyha

etkezo_kezdet.jpg

az étkező

haloszoba_kezdet.jpg

a hálószoba

fiúszoba_kezdet.jpg

a volt dolgozó-gardrób, a tervek szerint fiúszoba lesz

fürdoszoba_kezdet.jpg

fürdőszoba

lépcsház_kezdet.jpg

feljáró a tetőtérbe

lepcsohazhall.jpg

a tetőtéri "hall"

dolgozó_kezdet.jpg

ez lesz a dolgozónk

tetotereltér_kezdet.jpg

rálátás a leendő gardrób szobára

tetoterfurdo_kezdet.jpg

fürdőszoba a tetőtérben

10 komment

Címkék: történet felújítás otthon kicsi ház a nagy ház

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr884710468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cookie 2012.08.16. 08:03:56

Nahát! Gyönyörű az új ház! És milyen érdekes a véletlen: pár éve kitaláltam, hogy majd a wekerlén veszünk házrészt, és nem sokkal utána rábukkantam a kicsi házra. Aztán néhány hete újra a rokoknál nyaraltunk (kb. 20 év kihagyás után), és azóta felújítandó (sváb) parasztházban gondolkozunk. Az én szempontomból kicsit szomorú, hogy a nehezebb részről most nem tudsz beszámolni :)
Vályog?

Leczkiné Ancsa 2012.08.16. 08:12:11

Kedves Kata!Ez a ház gyönyörű,és már alig bírom kivárni milyen lesz igazi Katásan mert akkor tökéletes lesz.....Ahogy elkezd majd élni :)...Én kívánok sok-sok erőt és kitartást hozzá :)

will 2012.08.16. 09:15:43

Elsőnek a rettenet Flintstone köveket csapdosnám le a konyhából, meg arról a furi térelválasztóról...

kreatívkertész 2012.08.16. 09:17:22

Fúúúú Kata, itt aztán lesz tér elég, és nagyon izgi, mit hozol ki belőle. Az tudnivaló, hogy szuper lesz, de nagy a kiváncsiság!!! A dolgozó így csupaszon is hú meg ha, hát még...

Ninalicius 2012.08.16. 10:05:15

A padló valami isteni, bár sajnálom, hogy nem antikolt. Kíváncsian várom, hogy mit hozol ki belőle:)

m.andrea 2012.08.16. 10:34:30

Újra megnéztem a facebookos képet a nappaliról és nem tudom eldönteni, hogy melyik falszín volt előbb? És mi lesz a padlóval, vagy már van vele valami?

m.andrea 2012.08.16. 10:36:40

Szóval a facebookos az újabb.

kolobok1s 2012.08.17. 15:18:49

Ezt a házat én is kinéztem. Irigykedem és gratulálok!
süti beállítások módosítása