HTML

Különös házasság: color block és retro

2012.12.05. 18:39 Szentgyörgyi Kata

A hazai retro bútorokkal kapcsolatban, felemás érzéseim vannak. Szeretem is őket, meg nem is. Szeretem, mert a külföldi modern tervezők szép darabjait koppintja a formájuk és mert mint a fehér vászon, úgy tudnak viselkedni, tehát jól felveszik az új dizájn adta változásokat. Ugyanakkor, a koppintás miatt, sokszor esetlenek és bénák, amolyan szánnivaló kis szerencsétlenek és hát lássuk be, a magyar szocialista ipar termékeiként, nem éppen a legjobb minőségükről híresek.

Mégis, elég sok ilyen magyar retro cucc maradt fent, és ezek az értéktelen darabok még mindig nagyon sok háztartásban megtalálhatóak.

Ahogyan ez a bárszekrény sem egy egyedi darab, tegye fel a kezét, akinek van ilyen!

bárszekrény anno.jpg

bárszekrény anno 2.jpgbrszekrny anno3.jpg.jpg

Mint mondtam, ezek az alap esetben rendkívül ronda darabok, mivel a formájuk jó, és nincs rajtuk túl sok dísz, elég jól alakíthatóak, mondhatni, kedvünkre.

Engem mostanában nagyon vonz az úgynevezett "color block" stílus, ezért kaptam az alkalmon, hogy tesztelhetem a brutális színeimet ezen a bútoron.

A color block lényege, hogy harsány, a szemet szinte fogságba ejtő színeket kombinál, sokszor első látásra meglepő formában. Pirosat a naranccsal, zöldet a kékkel, lilát sárgával, és amit még el lehet képzelni. Főként a divat világában lehet belefutni ilyen őrültségekbe, de azért a lakberendezésben is fel-fel tűnik a színkavalkád.

colourblocking.jpgcolourblocking2.jpg

inspiráció.jpg

Andrea, a bútor tulajdonosa bevállalós volt, és rám bízta a színeket. Huhh, remélem, nem bánta meg!
Mert én aztán belenyúltam a tutiba, és a fehér alaphot pinket és vadítóan tomboló narancsot választottam. Ja, és a kiegészítő polcokhoz a jó öreg bronzfestékem tett csodálatos szolgálatot.

Na, milyen lett? Bevállalnátok?


bárszekrény5_1.jpg

bárszekrény3.jpg

bárszekrény4.jpg

Az elkészítéséhez pedig csak pár tanácsot adok, és most kivételesen nem dokumentálom a lépéseket (vagy csak ha naaaaagggggyon kéritek), mert már én unom magam a folytonos lecsiszoljukabutortportalanitjukalapozzuk okoskodással.

Szóval, az első tanács: alaposan fotózzuk körbe a bútort, amikor szétszedjük (mert szét kell szedni, ugye emlékeztek?????!!!!) és jól jegyezzük meg, még jobb, ha írásban dokumentáljuk, mi hol volt, és mit milyen csavar tartott. ezeknél a régi daraboknál már lehet annyi ferdülés, vetemedés, hogy nagyon ne legyen mindegy az összeszerelésnél, hogy mi hol volt. Egyébként ha lehet, cseréljétek ki a csavarokat. Ha már úgyis szétkaptátok a cuccost.

Második tanács: a color block festésnél, vagyis amikor több szín találkozik egymással, nagyon, de nagyon alapos gonddal ragasszátok le a lehetséges találkozási pontokat festőszalaggal, mert különben összekenhetitek a már megfestett színt. Ja, és persze, ilyenkor mielőtt festőszalagot ragasztanánk a már lefestett bútorra, várjuk meg, hogy jól kiszáradjon a festék!

Harmadik tanács: semmitől se féljetek!

A fotókat Balogh Orsi készítette ezt a bútort pedig viszontláthatjátok a Pink Magazin téli kiadásában is!

Szólj hozzá!

Címkék: inspiráció diy festés bútorfelújítás bútortuning colour block

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr224944624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása